För ca 3 veckor sedan fick vi äntligen Ms läkarintyg på att han ska ha gluten-och sockerfri kost. Det har inte varit några problem ändå. Han har fått glutenfritt hela tiden, eftersom de vetat att ett läkarintyg varit på väg. Det där med socker har vi dock inte varit så hårda med, eftersom man alltid hör att det inte serveras så mycket socker till barnen numera. Nästan inget alls. Vi har tänkt att om det bara är lite socker, så har det varit okej. Typ lite i ketchup. Man vill ju inte försvåra tillvaron för småsaker. Men det har varit fruktyoggi som serverats till mellis. Det är ju mer socker i dessa, än man tror.
Något oväntat har hänt, sen skolköket började tänka på även detta med sockerfritt. Dvs M får inte längre korv med lite socker i, utan hamburgare istället. Ja, så noga är det numera. Vad som har hänt? Jo, han behöver väldigt sällan ta en frukt från facket. Vi har en överenskommelse med personalen, om att han får ta sig en medhavd frukt vid behov, vid blodsockerfall. Så han har haft facket fullt med frukt och morötter, eftersom blodsockret dykt flera gånger om dagen. Numera får vi hem frukten igen.
Vår familj består av: Äldsta sonen "M" 15 år (född 2004) som har diagnoserna autism och ADHD, "lillebror" 12 år (född 2008) som har diagnosen autism med hyperaktivitet, "lillasyster" 11 år (född 2009) som är neurotypisk, sonen "plutten" 2,5 år (född januari 2018), maken som har en del drag av autism och ADHD samt jag som är mestadels neurotypisk. Jag brukar säga att killarna är aspergare, eftersom de är högfungerande dvs normalbegåvade.
Translate
torsdag 24 november 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Gå helt över till LCHF-kost.
SvaraRadera