Translate

tisdag 29 januari 2013

Mutor för mjölkfritt

När M skulle sluta med mjölk, var det en lång process innan han gick med på det. Det krävdes många övertalningsförsök och flera olika mutor samtidigt. Men det gick. Jag förstår honom. Han hade slutat med gluten 10 månader tidigare, så det var rätt hårt för honom när vi tog bort även mjölkprodukterna.

Nu är han förstås helt okej med det, för han vet att han vunnit massor på kostomläggningen. Vi har kunnat minska ner på LSS-timmarna eftersom han leker duktigt utan vuxenstöd, dvs han får bestämma mer själv i vardagen. Han klarar av att ta pianolektioner. Det går lättare för honom i skolan. Han är betydligt gladare. Ja, det mesta har faktiskt blivit till det bättre.

Som jag skrivit tidigare har vi precis tagit bort alla mjölkprodukter för lillebror. Lillasyster har slutat med att dricka mjölk och äta ost på dagis (så långt dagis kan sträcka sig - de tar inte bort det i matlagningen för lillasyster utan läkarintyg tyvärr). Det har gått bra. Även nu har vi tagit hjälp av mutor. Lillasyster vill gärna ha stora pärlor. Självklart ska hon få det. Och lillebror har fått fler banor till sitt favoritspel på iPaden. Vi hade nog ändå tänkt köpa fler till honom, men varför inte passa på att muta honom med det han älskar mest? Jag sa: "Vad vill du att vi ska köpa för pengarna: Ost eller fler banor?" "Fler banor." svarade han glatt. Och så var den saken ur världen.

Det är förmodligen enklare att lägga om kosten när barnen är små. Och det är väl klart att barnen ska få något tillbaka, för "besväret". ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar