Translate

måndag 9 mars 2015

Anton och Super A

För ett tag sen fick jag provläsa en jättefin bok med medföljande övningsbok. De handlar om Anton och Super A. Precis som det låter så har Super A magiska krafter: Superhörsel, superminne och  supersyn. Och så kan hon flyga. Anton tycker om tåg och klistermärken.

http://www.adlibris.com/se/bok/anton-och-super-a-vill-baka-och-tycker-olika-9789198152203

http://www.adlibris.com/se/bok/nyfikna-bakar-gillar-med-anton-och-super-a-livskompetens-for-barn-med-autism-och-adhd-9789198152265

Saxat från Adlibris sida:

"Följ med på ett vardagsäventyr med Anton och Super-A och deras roliga små vänner. Ditt barn kommer lära sig hur vardagen funkar med hjälp av en superhjälte som alla barn kan känna igen sig i, en tumme med kloka ramsor, ett tåg som samlar piktogram i sina vagnar och inte minst den påhittiga Lilla Trigga. Anton och Super-A är en interaktiv bokserie anpassad till barn med autism och ADHD, och har fått utmärkelsen "Readers' Favorite". Genom att följa syskonparet får barnet svar på många viktiga frågor i sitt liv: Hur känns det för någon annan att vänta? Måste vi fråga mamma om lov? Varför ska vi inte påbörja två saker samtidigt? Varför använder vi tvål ... och kan vi verkligen tycka olika om samma sak?! Anton och Super-A finns även som övningsböcker. "En kul bok som tar itu med vardagen på ett lekfullt sätt. Hela inlärningskonceptet […] har hanterats på ett unikt sätt. Strategierna är enkla och väldigt lätta att förstå. " - Readers' Favorite. "

 
"Anton och Super-A är en kul serie övningsböcker för alla killar och tjejer som vill förstå sig på vår vardagsvärld lite bättre! I denna övningsbok får barnet hjälpa Anton och Super-A att hitta vad de behöver för att baka: Ska de välja Lego eller ett paket smör? Vår lilla superhjälte och hennes bror lär oss också att mäta upp socker och att förstå att lillebror eller mamma kan tycka olika om samma sak. Utveckla vardagsfärdigheter, inlevelseförmåga och konsekvenstänkande genom roliga utmaningar med lego, byggklossar och situationer ur ditt barns liv. Låt motoriken avgöra hur barnet svarar ... peka, dra streck eller gör tummen upp tillsammans med Tummen. Övningsböckerna finns i olika nivåer och passar barn från 3 år och uppåt. Denna övningsbok bygger vidare på färdigheterna från boken "Anton och Super-A vill baka och tycker olika", en interaktiv bok för barn med autism, Asperger's eller ADHD."

Och jag kan bara hålla med. Böckerna är väldigt fina. Tyvärr är mina barn lite för gamla för dem nu, men vi hade haft nytta av dem när de var mindre, för det här är ämnen som vi diskuterat med dem:
  • Först - sen
  • Varför ska man tvätta händerna och när behövs det?
  • Det är viktigt att hämta vuxen när man behöver hjälp med något viktigt/farligt.
  • Tycka samma - Tycka olika
  • Tvålen (och allt annat) tar slut om man slösar.
  • Att man får hämta hörselkåpor när man använder elvispen eller det är något annat högljutt.
Just tummen upp och tummen ner, samt glad gubbe och ledsen gubbe är väldig illustrativ. Det är fint att barnen kan pyssla med detta själva i övningsboken. Och jag älskar vänta-kepsen!
 
Det enda som kunde varit annorlunda som jag kommer på, är valet av ingredienser för oss som ger glutenfritt och mjölkfritt. Men det går ju att ordna, genom att man själv byter ut orden i boken till ingredienser som man själv använder.

Så tummen upp till de här böckerna från mig!

Ni kan läsa mer här:

http://bemyrails.com/bra-adhd-autism-bocker-for-barn

Där ser ni att det kommit ut två böcker till:
  • Anton och Super-A klär på sig och säger nix
  • Anton och Super-A lägger sig och åker raket


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar