Translate

tisdag 25 november 2014

Utvecklingssamtal för lillebror

Jag var på utvecklingssamtal för lillebror igår. Det går faktiskt bra för honom i skolan (förskoleklass) trots att han inte har någon resurs. Det var visserligen några små "issuen" i början av terminen som duktiga pedagoger har jobbat och hjälpt honom med. Han spottade ut maten i matsalen. La sig i när andra barn spelade spel och inte följde hans regler. Han var allmänt tvär och fick en del utbrott, med mera. Men nu så funkar det bra. Pedagogerna har lärt sig vad lillebror behöver och han har mognat och kommit in i skolarbetet som han tar på allvar. Han gillar att få uppgifter och är noga med att slutföra dem. Han hjälper gärna till om någon ber honom, tänker på andra, deltar på rätt sätt i samlingen, har mycket bra finmotorik och får sällan utbrott numera. Och slåss inte. Förklarar istället. Ni som känner honom och sett honom som liten vet att detta är stort. 

Eftersom allting är bra, så tycker de inte att han behöver någon resurs. Vi enades om att vi kanske ändå borde skriva någon slags åtgärdsplan bara för att det ska finnas. Inte för att det behövs. 

När lillebror var 3,5 år så var livet väldigt jobbigt för honom. Han hade många symptom av autism. Han hade utbrott flera gånger om dagen, lekte inte, sprang mest runt, led av starkt solljus, misstolkade andra människor. Vi tog bort gluten ur hans kost. När han var 5 år fick han diagnosen "autism med hyperaktivitet". Då tog vi även bort all komjölk. Sen dess har hans utveckling exploderat på alla fronter. Visst har vi jobbat mycket med honom, men det hade inte varit möjligt om vi inte hade tagit bort det som stressade hans kropp.

Våren 2013 kunde han knappt dra ett streck på pappret, för han ritade för löst. Kolla vilken fin robot han målat alldeles nyligen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar