Translate

onsdag 6 april 2011

Hjälpmedel: Två handdammsugare

Sen vi fick hjälp av Socialstjänstens Förebyggandeenhet (man anmäler sig själv och allt deltagande är frivilligt), har vi börjat tänka mer kreativt och "utanför lådan". Ett bra exempel på det är när maken kom med en lite ovanlig idé. Det har ofta varit slagsmål om vår handdammsugare, främst bland småsyskonen, så han sa: "Vi köper en till!". Först tänkte jag, att så gör man ju bara inte. Det verkade lite knasigt. Den vi har, hade dessutom kostat oss 1500 kr och vi skulle i så fall vara tvungna att köpa en exakt likadan till (så det inte blir bråk om vem som ska ha vilken). Men sen tog jag mitt förnuft till fånga och tänkte: Varför inte!?

Idag kom den på posten och den var redan en succé! Killarna tog var sin dammsugare och sprang runt med dem tillsammans på nedanvåningen och hade jättekul! Vinsten: 1) Mindre bråk 2) Något skräp får de alltid upp! 3) M leker och har kul tillsammans med sin bror, vilket inte är så vanligt!!! Social träning och städning på samma gång! Det hade vi nog inte räknat med... Ibland blir det alltså t o m bättre än vad man hoppats på, när man tänker lite kreativt.

Detta var bara ett exempel hur bra det är att tänka utanför ramarna och fokusera på den egna familjen! Vad kan hjälpa just oss? Vad hjälper er, kära läsare? Våga experimentera och testa saker i alla fall en gång! Ni kan ju alltid ändra tillbaka om det blir en försämring! Har ni ett barn med autism, så behöver ni ALL hjälp ni kan få, så hjälp er själva och strunta i vad andra tycker! (Det gör vi!) Men skriv gärna en kommentar till detta inlägg, så vi andra får del av era tips!

2 kommentarer:

  1. Hej har med asberger syndrom heter Anders känner igen att man vill ha egna saker för att andra inte är lika rädd om ens saker. Säger man en sak till en asbergere är det samma som man lovat det. Vi har ofta special intressen som vi blir jättebra på. Vi är ofta väldigt noggrann av oss med saker vi gillar. Låt bli reta en asbergere vi kan bli väldigt arga då.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen hit Anders! Tack för dina tips. :) Lillebror är nog som du. Rädd om sina saker. Maken också. Och killarna har alla intressen. Visst har ni aspergare många förmågor. Jag brukar säga att det är svårt att tävla med en aspergare som har något som specialintresse. För ni lär er så mycket. Hm, lillebror är en lite retsticka och retar ofta storebror M, som blir jättearg. Vi får nog förklara det för lillebror lite bättre. Tack som sagt för tipsen! :) Ha det bra!

      Radera