Translate

söndag 14 juni 2020

Sommarlov!

Nu äntligen har sommarlovet börjat, tycker barnen. Det är inte utan att jag också tycker att det är skönt, för mycket tid och fokus har gått åt till att hålla rätt på läxor, gympakläder, utflykter, ipads osv. Jag har nog sovit 4-5 timmar/natt i veckodagarna nu längre än jag vill erkänna för mig själv. Det beror naturligtvis inte enbart på skolan, utan också på att pluttens sömn är lite upp och ner nu. Vi behöver ta bort middagsvilan i sommar.

Förhoppningsvis kommer jag hinna och f a orka skriva lite här. Har en hel del som jag känner att jag behöver få ut. Är det ens någon som läser här längre? Jag ska också försöka att svara på de frågor jag fått bland kommentarerna.

Det som är nytt är att M slutade grundskolan i fredags. Jag är så stolt. Han kom hem med fina betyg - godkänt i allt och lite till och utan något hemmasittande dvs frånvaro. Så har han också haft det jättebra i liten grupp i 4 år. Till hösten väntar gymnasiet i vanlig/stor klass, men mer om det sen.

Lillebror är lättad över att det är sommarlov. Han har haft ett kämpigt år och efter sommaren börjar han på en resursskola i mindre klass. Det känns helt rätt för att inte säga nödvändigt.

Det som jag ska försöka skriva om framöver är Ms gymnasieval och lite om hur lillebror haft det på senare tid. Jag tror att lillebror varit på väg in i väggen dvs att bli hemmasittare men att det nu bryts eftersom han fått en plats på en skola som vi tror är mycket bra.

Hoppas att ni vill läsa. Skriv gärna en kort kommentar så jag vet att det finns någon här. :)


4 kommentarer:

 1. Hej!
  Åh vad glad jag blev över att se nya inlägg. Ser fram emot att läsa fler i bloggen framöver, samtidigt som jag har full förståelse för att du inte hinner och orkar. Vi får hoppas på ett vilsamt sommarlov för oss alla!

  Hälsningar
  Maria, en annan aspergers-mamma

  SvaraRadera
 2. Jag är kvar och blir superglad för varje inlägg! Har en dotter på 12 år med autism och dina erfarenheter har hjälp oss mycket genom åren. Tack för att du delar med dig, det är så värdefullt :-)

  SvaraRadera
 3. Så glad att få ta del av er vardag och dina erfarenheter! Har en 12-årig dotter med autism :-)

  SvaraRadera
 4. Jag läser din blogg och tycker att det är värdefullt att du delar med dig av dina erfarenheter kring npf-diagnoser. /HB

  SvaraRadera