Translate

söndag 14 juni 2020

Sommarlovet - perfekt för att öva in nya bra vanor?

Jag skriver direkt ett inlägg till medan jag har det i huvudet.

Mina tankar just ikväll: Det sägs att det tar 6 veckor att få in en ny vana.

Det som vi haft jättekämpigt med och som sabbat rätt mycket för hela familjen är Ms och framför allt lillebrors förmåga att maska på kvällen och aldrig komma i säng (trots melatonin). Det har lett till att jag och maken känt oss stressade, arga, besvikna och misslyckade sent in på natten och haft svårt att varva ner. Så vi har också somnat för sent. Och varken fått egentid eller tillsammanstid efter att barnen somnat. Även lillasyster har varit inne i en period då hon har haft svårt att somna. Och pluttens sömn, är som jag skrev i förra inlägget, lite upp och ner nu. Ibland somnar han väldigt sent och ibland är han vaken mitt i natten. Middagsvilan behöver tas bort. Jag fattar inte hur barnen orkat.

Det som normalt sett händer i familjen på sommarlovet är att vi släpper lite på läggtiden för att vi haft det jobbigt under terminen med detta och helt enkelt bara inte orkar med konflikterna. Plus att det är ljust så länge. Men alltså barn som är uppe till midnatt varje kväll är inget kul. Dessutom ska både jag och maken jobba 2 veckor till. Han på jobbet och jag hemifrån. Så vi kommer inte orka detta initialt.

Så nu tänker jag att vi istället för att som vanligt släppa på detta, så ska vi prioritera det. Vi har ju några veckor på oss. Ni vet man orkar ju inte jobba med en massa saker på en gång. Om vi väljer några få saker i sommar så får det här vara en. Prio 1. Att jobba in bra sovrutiner för hela familjen. Men nu är det sent. 😏 Jag får skriva mer om det sen. 😊

1 kommentar:

 1. Hej Aspergermamma!
  Tack för din blogg, följer dig i några år.Jag fick många tips av dig. Själv jag är mamma till en dotter 7 år med autism och lindrig IF, och en son 10 år utan diagnos men med vissa svårigheter.
  Lycka till med sovrutiner! Kämpa på & don't give up!
  Med vänliga hälsningar
  Nata

  SvaraRadera