Translate

tisdag 11 december 2012

Overall och vinterskor är numera accepterade

Som jag skrivit innan, hatar lillebror verkligen sin overall och sina klumpiga vinterskor. Han kan helt enkelt inte springa lika fort med dem. Det är mycket viktigt att kunna springa fort för honom. Han ratar till och med boxershorts, av den anledningen. De ligger ju an på benen och stör och förhindrar löpningen. Tycker han.

Nu är det förstås så kallt att han fattat poängen med ytterkläderna. Jag har sagt att fleecestället är som en gosig fleecefilt, som någon har sytt så den inte ska åka av honom. Och overallen är som ett varmt gosigt täcke, som någon sytt för att det ska passa på honom. Det är med andra ord som att ha gosiga täcken på sig. Det accepterade han och numera älskar han att ha alltihopa på sig i vinterkylan och gnäller aldrig.

Och det är samma sak med vinterskorna. Han har förstått att de är förlängda springskor. På sommaren springer man fort. På vinter åker man pulka fort istället. Och då vill man inte få in snö i springskorna. Alltså har man förlängt dem. Det gör alltså inget att de är långsammare, eftersom pulkan är snabb istället. Fullt logiskt, eller hur?! Det tycker i alla fall lillebror.

Jag har även använt overallen till att förklara varför lillebror inte får godis, kakor, tårta och glass varje dag. Det är ju precis det han vill, sockergris som han är. Det är för att man blir så tjock som 5 overaller samtidigt då, och då kan man ju inte springa alls fort. Det är bättre att äta nyttig mat som bygger upp starka muskler, som gör att man kan springa ännu snabbare. Och så kan kroppen bygga en ännu fiffigare hjärna, som gör att man blir ännu bättre på datorspel. Han förstod, och vill absolut både bli större, starkare och fiffigare. Men tyckte samtidigt att det är okej att bli lite tjock, i alla fall. ;) Kalasgodiset vill han inte vara utan. Och det behöver han inte heller. Jag tror han springer det av sig.... Ja, ni skulle förresten se hur han ser ut. Välväxt, med kraftiga muskler, speciellt benmuskler. Inte mycket fett alls. Så blir det när barnen konstant är i rörelse, sa de som utredde honom. Han gör ju spänsthopp hela dagarna. *Skutt, skutt*

2 kommentarer:

 1. gillar verkligen dina förklaringar. vilken tur dina barn har som har en så fiffig mamma. :)

  gillar inte heller stora tjocka vinterkläder. brukar ha så tunn jacka som möjligt så länge det går, men sen när det blir riktigt kallt (som nu) så åker Canada Goose jackan fram och då brukar jag tänka att det är som att gå runt i ett duntäcke. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Jag gör mitt bästa. Ofta säger jag saker som inte funkar, men de bloggar jag ju inte om. ;) Jag måste tänka om och komma upp med nåt bättre, som funkar.

   Det är ju absolut så man måste tänka! Intressant att du hittat det tankeknepet du med. Lillebror tycker att det känns mysigt och lyxigt nu när han tänker så.

   Radera