Translate

tisdag 4 december 2012

Lillebror har autism - bloggen byter namn

Idag fick lillebror diagnosen autism. Jag var faktiskt tveksam till om de skulle ställa en autismdiagnos eller inte. När jag läste DSM-IV-kriterierna trodde jag att lillebror kanske inte uppfyllde precis allting. Men utredningsteamet tvekade inte att sätta en diagnos. Det är autism. Lillebror har tillräckligt med svårigheter. Jag säger förstås Asperger, eftersom jag tycker det beskriver bäst hur han är. Han är en liten aspergare.

Han fick dock ingen ADHD-diagnos än, eftersom psykologen ville vänta med den kognitiva bedömningen till precis innan skolstarten. En sådan ska tydligen ingå i ADHD-utredningen och det är svårare att testa, ju yngre barnen är. Men de sa att det är troligt att lillebror får en ADHD diagnos också, eftersom han har så många drag av det. Maken och jag har redan fått all information om ADHD när M fick den diagnosen. "Fortsätt att köra på det spåret", sa de. "Behandla lillebror som att han har ADHD". 

Eftersom jag då har två söner med asperger och ADHD, har jag valt att byta namn på bloggen, från "Mitt barn har Asperger och ADHD" till "Mina söner har Asperger och ADHD". Jag har valt att använda ordet "söner", eftersom lillasyster förefaller vara neurotypisk. Kanske med några drag här och där som jag funderar över, men ändå "normal tills vidare".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar