Translate

tisdag 26 oktober 2010

Mamma, det räcker med hörselkåpor!

Idag var Ms klass på bio nere på stan. Fröknarna hade sagt till mig att hörselkåpor nog vore bra. Det funkade ju så bra på konserten i kyrkan. Jag tänkte för mig själv att ljudet på bion nog är rätt mycket högre än i kyrkan, så säkrast att skicka med honom ett par öronproppar också, så han kan ha både och, om det krisar sig.

Imorse frågade han: "Har du med de gröna hörselkåporna?" (= eget ansvar). Jag sa att jag hade det och att jag dessutom hade med ett par öronproppar också. "Men det gick ju bra sist med hörselkåporna. Det räcker med dem! Jag vill inte ha öronproppar!" Öronpropparna fick stanna hemma, för bättre att riskera att få gå ut från bion än att ha en mamma som inte låter honom ta eget ansvar när han är beredd på det.

Och hur det gick - bra naturligtvis, förutom att vi glömde hörselkåporna i hans fack i skolan. För ett år sedan hade han fått ett utbrott över det. Nu sa jag bara till honom: "Vad är det värsta som kan hända? Jo, att vi får hämta dem imorgon." Det köpte han utan protester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar