Translate

måndag 18 oktober 2010

Höga ljud och hörselkåpor

Idag var M på konsert i kyrkan med skolklassen. Det gick jättebra tack vare ett par hörselkåpor. Han tyckte det var helt fantastiskt och kunde ta av och på hörselkåporna som han ville så han inte missade mellansnacket. Tur det, för han gillar verkligen både kyrkor och musik.

M upplever höga ljud väldigt starkt och det skrämmer honom. Han har något som kallas för överkänsliga sinnen. Det tog två teaterbesök med dagis för att inse att det inte funkar utan hörselkåpor. Han blev vettskrämd efter första höga ljudet i mikrofonen, hakade upp sig på det och fick gå ut och lyssna ute i foajen.

Det här är ett bra exempel på något som nog aldrig kommer förändras, men som han relativt lätt kan lära sig leva med. När han är äldre kan han ha ett par öronproppar i fickan. Ingen kommer tycka han är konstig, för det är allmänt accepterat att använda öronproppar för att skydda hörseln.

Det enda som egentligen är konstigt med detta är att han själv kan skrika hur mycket som helst utan att det blir jobbigt för honom. Han säger till oss ifall vi höjer rösten och håller samtidigt för öronen, för att sen i nästa sekund själv gala för full hals. Det borde bli rundgång på något sätt tycker jag, men icke! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar