Translate

söndag 20 januari 2013

Vänd ett skåp!

Här är Ms läshörna i skolan (klicka på bilden, så blir den större):


Som ni ser har de använt en skärm och vänt på ett skåp. M brukar sitta där vid enskilt arbete, ofta med hörselkåpor på. Och sina läsglasögon.

Tidigare satt han i ett eget rum, men när den lokalen behövdes till annat, så gjorde pedagogerna denna läshörna. Och det funkar rätt bra.

Om ni tittar på skrivbordet ser ni en skiva som han kan ställa böcker på. Den behövs för att M har svårt att ackommodera. Om hela boken är på samma avstånd från ögat, har han lättare att läsa.

Som ni ser, är det inte mycket på väggarna som stör. Inga tavlor som han ser hela tiden, utan att kunna "stänga av" det synintrycket. Och det är inga jobbiga mönster på väggarna, som får honom att må illa. Det är inte heller varken för ljust eller för mörkt.

Man hör ofta att skolor klagar på dålig ekonomi. Om man är kreativ, kan man komma på sådana här billiga lösningar. Det enda som krävs är själva flytten och att någon förankrar skåpet i väggen, så det inte välter. Och jag kan lova att skåpet isolerar ljud långt bättre än den där skärmen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar