Translate

tisdag 15 januari 2013

Läkarintyg för lillebrors kost

Idag kom lillebrors läkarintyg i brevlådan. I det står:

"'Lillebror' har genomgått utredning här och bedöms uppfylla kriterier för diagnos autism. Han är sannolikt normalt begåvad. Han har också en påtagligt uppdriven aktivitetsgrad och har haft så ända sedan han började gå. Detta kommer fortsatt bedömas genom planerade kontakter med barn- och ungdomshabiliteringen. Det finns i familjen också en äldre bror med diagnos autism. I hemmet har man laborerat med näring, uteslutit vissa näringsämnen såsom gluten och sojaprotein bland annat. Modern har lagt ner ett stort arbete i att komponera ett sammansatt näringsintag som passar gossens konstitution och funktion.

Undertecknad vill på detta sätt uttrycka ett allmänt stödjande av moderns ansträngningar härvidlag"

Och så var det undertecknat av överläkaren.

Först så blev jag lite besviken att hon inte hade listat allt jag inte vill att han ska äta. Jag hade skickat henne en lång detaljerad lista.

Men sen så begrep jag vad detta innebär: Läkaren överlåter alltså till mig att skriva listan, med rätt att förändra den efter hand. Det är bra, för då behöver jag inte be om ett nytt intyg om det kommer nya rön, eller om jag bara kommer på något mer som jag inte vill att han ska äta. Ett väldigt bra intyg, alltså!

Blir inte mer bloggat just nu. Nu ska jag skriva listan, så jag kan ge den till dagis snarast....

3 kommentarer:

  1. Härligt syrran, eller blivande moster kanske jag ska skriva ;)

    SvaraRadera
  2. Vilken bra läkare, hoppas det duger för alla som behöver läsa det!

    SvaraRadera
  3. Härligt! Ibland blir man lite överraskad...

    SvaraRadera