Translate

måndag 5 mars 2012

Han torkar sig själv, den enkla lösningen

Alltså ibland så krånglar man till det pinsamt mycket för sig själv. Vi har länge försökt få M att torka sig själv i rumpan efter toabesök. Klasskamraterna gör ju det, och han är lite kinkig med vilken pedagog som torkar honom i skolan. Det har varit ett problem för honom. "Neeej, jag torkar mig inte om där är bajs!" har han skrikit. Han har kunnat öva efter att vi föräldrar först torkat honom ren, men inte mer.

Så idag fick jag ett infall. Det var bara M och jag hemma (studiedag), och han hade bajsat. Jag mindes att han hade varit besviken på morgonen för att han inte hade fått ett kryss på belöningsormen. "Vill du ha ett kryss?" frågade jag. Han tittade frågande på mig. Kryssen är ju egentligen till för mornar som funkar bra. Det saknades endast ett kryss till nästa belöning och jag hade berättat att den hade med katter och göra. M a o var han väldigt sugen på ett kryss till.

Så han torkade sig och torkade sig, ca 10 ggr. Det gick hur bra som helst. Jag fick fixa det sista, men det var ju inget att hänga upp sig på. Han fick boken, "100 katter som förändrade världen". Vi hann sen läsa om tre av katterna. Hans självförtroende var på topp. Torkat sig själv + fått en belöning, mycket bra!

Tänk att det var så enkelt!

4 kommentarer:

 1. Vad kul att det funkade så enkelt med att torka sig :-) Har läst i bloggen, men av nån anledning inte fått kommentera. Hoppas det funkar nu :-) Kul med Ms kompis. Blev jätteglad när jag läste. V hade en klasskompis på besök igår. Man blir lika glad varje gång <3 Roligt att era barn mår bättre och bättre :-) Angående din fråga för ett tag sedan om jag berättar för maken så försöker jag göra det lite i taget. Berätta hur jag tänker och hur jag ser/förstår olika saker. Ibland känns det som att han inte orkar med mig. Det tar ju liksom aldrig slut...

  SvaraRadera
 2. Hurra för ditt smarta infall och Ms mod att försöka!!
  Hos oss lägger jag ett paket våtservietter jämte toan.

  SvaraRadera
 3. Aha vilket bra tips! Tack! Det ska jag också göra.

  SvaraRadera
 4. Jättekonstigt Legend! Jag har inte gjort något i alla fall. Din kommentar hamnade i skräppost och jag fick godkänna den. Mycket märkligt.

  Jodå, det tar visst slut. När man kommer till tillräckligt mycket insikt och börjar kompensera varandra och får mer energi över än tidigare. Så håll ut, fortsätt kämpa. Det kommer vända. Tror jag.

  SvaraRadera