Translate

onsdag 15 augusti 2018

Ändrad taxitid....

En ny termin - nya strider.....
----------

Hej!
Jag heter XX och är mamma till M, född 2004 och som ska börja åttan imorgon och som åker med skoltransport varje dag.

M har diagnoserna autism i barndomen ("Aspergers") och ADHD. Vi ska dessutom utreda honom ytterligare för OCD, dvs tvång som visar sig vid hög stress. Ms problematik är alltså komplex. När han gick i vanlig klass på V-skolan som vi bor granne med så höll han på att gå in i väggen dvs han var nästan utbränd endast 11 år gammal (i femman). Eftersom V-skolan inte kunde möta hans behov erbjöd kommunen honom en plats i Y-klassen på W-skolan, där de har 4-6 elever och 4 pedagoger. Detta kostar naturligtvis kommunen en massa pengar, men möjliggör för M att gå ut grundskolan med godkända betyg (så som det verkar nu) och kunna bli en skattebetalare istället för en utbränd ungdom. Därtill så finns det givetvis kostnader i form av kontakter med barnhabiliteringen där vi går.

M lever med konstant högre stress eftersom han är känslig för intryck från omgivningen och har svårt att tolka sociala signaler. Han går i skolan mellan klockan 8 och 14 vilket är absolut max vad han orkar. Han har konstant personal vid sin sida som hjälper honom att fokusera och komma framåt med sitt arbete. Efter en skoldag är han väldigt trött och behöver få komma hem och vila så fort det går. Jag jobbar själv halvtid just på grund av detta för att kunna vara hemma och ta emot M när han kommer hem klockan 14.20-14.30 och för att han inte ska bli orolig. (För närvarande är jag dock föräldraledig.) Jag ser hur trött M är och låter honom vila innan syskonen kommer hem från fritids.

Tidigare har M och hans två klasskompisar blivit hämtade av skoltransporten klockan 14.00 direkt när skoldagen är slut. Detta har oftast funkat bra. Nu så fick jag ett brev från er där det står att vi ska välja mellan tiderna 13.30, 14.45 och 16.00 och detta känns helt orimligt. För M kommer det betyda att han får sitta i skolan och vänta i 45 minuter innan han får åka hem och det varje dag. Jag är rädd att detta påverkar honom mycket negativt. M har fortfarande små marginaler från att bli utbränd.

Nu när jag tycker att jag rätt väl motiverat behovet av att taxi kör hem M varje dag klockan 14.00 så ber jag er att tänka om. Det är tre ungdomar som ni ska hämta upp (vad jag känner till) och de åker med samma taxi. Det kan inte vara en omöjlighet att få denna bil att komma klockan 14.00 varje dag så som det fungerat tidigare. Jag ser fram emot ert svar. Jag har cc:at de andra föräldrarna och skolpersonalen eftersom jag tror att de också undrar varför detta är ändrat.

Med vänliga hälsningar

2 kommentarer: