Translate

tisdag 5 juni 2018

Alla rätt på nationella provet i matte

Igår fick jag veta lillebrors resultat på de nationella proven. Han går i trean och de har gjort nationella prov i matte och svenska. Han hade alla rätt på matten! Jag är så stolt! Han är verkligen smart på matte. Det gick bra även på svenskan. Godkänd i allt och bara två fel på de två moment som poängsattes. Han brukar dessutom ha alla rätt på engelska glosförhöret fastän han bara övar några minuter. Så läshuvudet är det inget fel på. Till hösten får vi se hur det går i fyran. Om det inte går bra så kan vi anta att det beror på att miljön är fel för honom. Men vi gör absolut ett försök.


4 kommentarer:

 1. Vad roligt! Grattis! Och tack för att du tagit upp bloggen igen, jag har saknat den.
  Tänkte höra lite om hur du resonerar kring skolor som är anpassade till autistiska barn jämfört med att gå i ”vanlig” klass med resursstöd. Vår son som har högfungerande autism ska börja första klass till hösten. Han går i f-klass nu med resurs och trivs bra. Dock har det blivit mycket frustrationsutbrott i perioder och han har varit utåtagerande. jag blir orolig för hur det ska gå i riktiga skolan. Borde jag fokusera på en anpassad skola direkt, eller är det värt ett försök på en vanlig skola? Jag vill inte att han ska få för mycket dåliga erfarenheter. Vad anser du är för- och nackdelar med bägge skolformer?

  Tack på förhand och tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria! Tack så jättemycket för input. Vad roligt att du uppskattar det jag skriver. Känns skönt att höra då jag också saknat det. :) Det är ju roligare att ta upp det igen om man vet om att någon fortfarande läser. Jag svarade på din fråga i ett nytt inlägg - hoppas det är ok.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Du ville kanske inte att jag skulle publicerat din kommentar? Den var kanske bara ämnad till mig? Förlåt i sådana fall. Då kan jag ta bort allt detta sen, när du läst och svarat. Om du fortfarande vill ha kontakt så skicka gärna ett meddelande till https://www.facebook.com/Aspergermamma/ så ska jag ge mig tillkänna. :) Tack för de fina orden!

   Radera