Translate

tisdag 3 april 2012

Mycostatin och 100 kronor

Igår fick vi Mycostatin utskrivet av läkaren, trots att candidan minskat så pass mycket, att jag nästan skämdes för att vi tagit upp en akuttid. Hon lyssnade på mina argument. Att M haft ont i magen och är lös i magen varje dag, har autism och ADHD och därmed redan har nog med saker att kämpa med i sitt lilla liv. Han behöver inte kämpa med candida ovanpå allt detta.

Egentligen så tror jag inte att det är så svårt att få det utskrivet. Verkar vanligt att få candida i munnen, efter en stark penicillinkur. Men det är dyrt: över 300 spänn för en liten flaska. Och man måste ta det 4 ggr om dan i 3-4 veckor, vilket innebär att två flaskor behövs. Värt testa i alla fall. Men jag fattar samtidigt att candidan kan komma tillbaka. Det är ju vanligt att man bär på det, utan att det bryter ut, så smittorisk finns säkert både här hemma och i skolan. Jaja, det blossade upp igen idag med onda sår i munnen, så det känns helt rätt att han får medicinen. Och den tas dessutom inte upp av kroppen, och biverkningarna är därmed få.

Mycostatin var inte den enda som blev dyrt för mig igår. Som M själv bestämt, så skulle han sluta med mjölken i skolan då, vilket enligt vårt avtal innebar att han skulle få hundra kronor av mig. Rätt generöst för första dagen, om jag får säga det själv. *Flin* Och dessutom så kryssade vi över huvudet på belöningsormen. Man måste nämligen vara lite extra duktig innan man får göra det. Vi får hoppas att han lyckas hålla dieten i skolan, främst då att låta bli att dricka mjölk. (Specialkosten lagas mjölkfri.) Det behövdes lite påminnelse idag av assistenten... Ytterligare hundra kronor, väntar vid varje månadsskifte, om han klarar det. (Inte för att jag straffar honom för enstaka misstag, och drar in hela pengen. Det vore ju elakt.)

Det hjälper till att han får med sig en liten flaska med äkta äppelmust till skolan, som han får dricka istället för mjölken. Egentligen så tror jag att han gillar musten bättre. I vilket fall, så verkar detta upplägg funka. Han är nöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar