Translate

onsdag 11 april 2012

Hopp för gravt autistiska barn

Många har länkat denna film på facebook. Mycket sevärd! Titeln är väldigt missvisande, för filmen innehåller klipp från många olika familjer. Själva avslutningen, ca 1 timme och 10 minuter in i filmen, visar på en teknik som gör att de med grav autism, och som inte kan prata, kan kommunicera. Och de är mycket smartare än vad vi hittills trott, och har t o m otroliga förmågor. Häftigt! Se den!

http://svtplay.se/v/2765864/dokumentarfilm/en_mammas_kamp_for_ett_autistiskt_barn

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! jag såg filmen och blev alldeles tagen. Ofta när jag ser på min 6-åring så tänker jag "det här är ju en riktigt smart kille, är det bara jag som ser det"? Fokus i all träning och terapi har alltid legat på hans handikapp. Han har svårt med alla sociala färdigheter, han kan inte tala, han stimmar osv. Då ska man alltså, enligt den expertis vi har haft att tillgå, träna just detta. Trots att ungen är totalt ointresserad. När man då ser nån som tänker från andra hållet, som utgår från det som är funkionellt och låter barnen växa i det de är bra på. ja, för mig var det lite av ett hallelujamoment. Jag provade med E och det funkar! Vi kommer att köra vidare med det här tänket och försöka få med förskolan i det samma.
    Tusen tack igen för att du tog dig tid att länka till filmen. Jag rekommenderar alla att se den. /Lotta

    SvaraRadera
  2. Åhhhhh, vad roligt att höra! Tack så jättemycket för att du berättar! Nu blev jag alldeles varm inombords! Det var ju min tanke med detta lilla inlägg (som inte tog mig många minuter att skriva): Att det faktiskt kan hjälpa någon väldigt mycket. Och att filmen bör spridas snarast. Nu tror jag säkert att den kommer spridas över världen i sinom tid, men varje dag är viktig för dessa barn! Den som inte håller med, kan testa att gå runt med en munkavel en dag.... ;)

    Och tekniken är ju förvånansvärt enkel, att man kan börja direkt. Så häftigt att den funkar på din son, och även att din modersinstinkt sagt dig att han är smart! Berätta gärna hur det går i framtiden! Och lycka till! :) Jätteroligt som sagt, att några minuter av min tid hjälpte dig och din son!

    SvaraRadera