Translate

måndag 30 maj 2011

Tics: Handviftandet går inte att stoppa

Jag har tidigare skrivit om Ms handviftande, att han säger att han har en "törstig hand", att blodkärlen sparkar och drar i långfingrarna och att denna jobbiga känsla försvinner om han viftar. Vi kämpar med detta varje dag, eftersom M vill vifta all vaken tid, och eftersom det hindrar honom från att göra en massa andra saker.

Han har länge varit fenomenalt duktig på att hitta saker att vifta med. Innan vi hinner reagera har han något nytt i handen, t ex en maskros eller en pinne han plockat upp från marken och brutit av så att den blivit "viftvänlig".

Nu har det gått så långt att han tar syskonens och sina egna strumpor och viftar med. Lägg därtill att han behöver muntligt stimuli och suger på saker (vanligt bland aspergerbarnen). Idag ertappade jag honom med att vifta med och suga på de strumpor han gått med i skolan hela dagen. Örk!!! Han vet så mycket väl om att de innehåller bakterier och hur äckligt det är. Hur ska man hindra det? Då får man ju tvinga honom att gå barfota. Och syskonen också. Men lika bra att inse att man inte kan ta undan allt som det går att vifta med. Handdukar går också att vifta med, t ex...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar