Translate

lördag 3 januari 2015

Den guldiga regeln

Som jag berättat tidigare så gillar lillebror allt som är guld. Nu i samband med att M och jag övade inför Ms religionsprov (det gick jättebra!), så kom jag på att den gyllene regeln ju är jättebra för lillebror också. Och den heter givetvis "den guldiga regeln". Vi har prata om den några gånger och den är ju enkel med genialisk:

"Gör mot andra som du själv vill bli behandlad"

Lätt att förstå och komma ihåg. Varje gång han hittar på något fuffens (det händer rätt ofta), så påminner jag honom:

"Tänk på den guldiga regeln! Vad hade du tyckt, om någon hade ......... mot dig?"

Och det funkar rätt bra faktiskt. Han stannar upp, tänker på den guldiga regeln och avbryter sig själv. Liksom M, har han lättare att mentalisera om man hjälper honom att byta roller i tanken.

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Jag har följt din blogg ett tag då jag tycker du beskriver din livssituation på ett väldigt fint och beskrivande sätt! jag studerar till specialpedagog och undrar om jag får ställa några frågor till dig om hur det är att vara förälder till ett barn med svårigheter? om det skulle vara okej för dig skulle jag gärna komma i kontakt med dig via mail!

  Med vänlig hälsning
  Jennie Axelsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad trevligt! Kul att du gillar min blogg. :) Jag försöker att vara så äkta jag kan och det är ju lättare när man är anonym. Om du skriver din mejladress i en ny kommentar så ska jag mejla dig tillbaka. Jag behöver inte publicera den kommentaren utan mejlar dig och deletar kommentaren. Jag skriver aldrig ut min mejladress här p g a anonymiteten.

   Radera