Translate

onsdag 28 januari 2015

Läxhjälpen!


Det är ju helt fantastiskt att Rädda Barnen erbjuder läxhjälp efter skoltid. Verkligen ett stort plus i kanten till dem och alla som gör det idéellt! Verkligen! (Ej ironisk) Fantastiska människor!

Det är bara ett litet problem. De här reglerna fick vi hem idag.
Jag känner att de inte riktigt förstått vad många av barnen behöver hjälp med. Allt det där som de skriver om i sina regler!

Jag kan nog inte skicka M, för han klarar förmodligen ingen av reglerna. Han kommer ofta för sent för att han har dålig koll på tiden. Ibland vet han vilken läxa han har, men oftast är det tur att resursen skrivit upp i detalj vilka läxor han har. Och han pratar rätt ut och glömmer att hålla tyst och räcka upp handen. Allt detta har han och pedagogerna jobbat med sen dag 1. Det är helt enkelt svårt för honom. Ligger inom svårigheterna p g a NPF. Visst blir han bättre på det, men det tar lite längre tid för honom än för de andra barnen.

Det får bli läxläsning här hemma även i fortsättningen. Men jag kommer nog göra ett litet försök, att via skolan påpeka för Rädda Barnen att barnen behöver hjälp med det är också. Vi har väldigt bra personal, så det krävs nog inte mycket för att de ska förstå det. Det gör de nog redan skulle jag tro. Men hur säger man det till Rädda Barnen, nu när de gör en sån här fin insats? Inte vill man klaga egentligen!

1 kommentar:

  1. Ja, du har helt rätt. Säkert är det många som skulle behöva hjälp med just de saker som de skriver om i reglerna.

    Häromdagen frågade dottern mig om någon i sin klass som hade glömt sina inneskor hemma och fick låna av någon annan: "Varför glömde hon det?" undrade dottern. Jag sade att man inte kan hjälpa att man glömmer något och frågade om inte HON glömmer saker ibland.

    "Jo - jag brukar glömma att räcka upp handen!" kom det då... :)

    SvaraRadera