Translate

fredag 22 augusti 2014

Tema studier - ordningsregler, fortsättning från tidigare år

Även på vår skola, där vi är mycket nöjda och har fantastisk personal, finns "något" föråldrade ordningsregler. Förmodligen påtvingat uppifrån högsta ort, i den s k "likabehandlingsplanen". Det känns inte så "likt", när ens barn ska skriva under att de inte ska missa sånt som beror på deras svårigheter p g a NPF. Visst ska de försöka som alla andra och försöka följa regler - det är inte det jag menar. Men de kan inte skriva på att de ska försöka att inte ha NPF-symptom..... Det blir kränkande för dem. De gör så gott de kan. Och vi uppfostrar dem. Vi gör också så gott vi kan. Jag lovar.

Att misslyckas med sånt som man skrivit under på blir ett dubbelt misslyckande. Killarna behöver främst stöd i stället för regler. Och förklaringar om varför.

Visst killarna får allt stöd de behöver i nuläget. Verkligen. Jag kan inte klaga på det. Vi har fantastisk personal. Fantastisk rektor. (Hoppas hon ser mitt svar som kompetensutveckling.....) Men dessa ordningsregler är säkert skadliga för många barn på skolan som inte har samma fina stöd som mina. Ett dokument med gammalt tänk och skuldbeläggande som grund. Så klaga gärna på det! Barnen vet väl ändå det här?


Om man inte vill ta bort dem, kan man väl lägga in det lilla ordet "försöka" överallt, så kan barnen i alla fall lyckas med att försöka.

Ett gammalt inlägg om detta:
http://aspergermamma.blogspot.se/2012/08/ordningsregler-i-skolan.html

Och årets svar:

1 kommentar:

  1. Vi har också fått skriva på ordningsregler... Inte för att dottern bryr sig direkt. Men du har rätt, det känns verkligen tråkigt.

    Hon är sjuk idag förresten. Bara två dagar i skolan och redan sjuk!! Så det blir inget av med allt jag hade tänkt för idag.

    SvaraRadera