Translate

torsdag 7 augusti 2014

Arsenik

Igår var en tung dag. Vi fick resultatet på Ms hårmineralanalystest och fick reda på att han har en skadligt hög nivå av arsenik i kroppen.


Testet som jag dessutom gjort i smyg när han sov. Jag klippte några hårtestar bak i hans långa hår när han sov. Han hade ALDRIG gått med på det i vaket tillstånd utan hade fått grym ångest om jag hade frågat honom om det. Tyvärr så kände han senare att jag hade klippt dessa hårtestar och var inte alls glad på mig. Så klart! Men jag ångrar ingenting. Nu måste vi avgifta honom från arseniken. Enligt den näringsterapeut som vi ska börja gå hos, så har vi upptäckt det i tid. Han kommer troligtvis inte få cancer av det. Nu måste vi läka hans tarm ytterligare och få igång levern att avgifta honom.

Fler tester väntar: Korsreaktionstest på annat än gluten och mjölk t ex havre, majs och potatis, test för autoimmunitet samt förhoppningsvis ett PANDAS-test. Vår terapeut har samarbete med en läkare, så jag hoppas på att få alla tester vi behöver. Tyvärr så får vi då betala ur egen ficka, men vad gör man? Vi måste ju åtgärda detta. Och den svenska offentliga sjukvården är ju vad den är.....

Man ser på övriga värden att hans kropp är stressad. Man får högt natrium och kalium om kroppen producerar mycket magsyra.

Hur han fick det? Det vet vi inte och frågan är om vi någonsin får veta. Det kan vara:

* Vattnet
* Rismjölken och riset. Som liten åt han en del risgröt.
* Skaldjur och fisk
* Grödor odlade på mark som innehåller arsenik eller som besprutats med arsenik (insektsmedel)
* Något från något av husen vi bor/bott i.
* Någon vaccination.
* Något annat.

Vi kommer testa fler familjemedlemmar för att försöka förstå hur han fått detta och om det kan vara vattnet i vårt hus.

Det finns inga gränsvärden för hur mycket arsenik maten får innehålla och det är väl skrämmande om något?!
http://www.swedishmatch.com/sv/Snus-och-halsa/GOTHIATEK/GOTHIATEK-standard/Arsenik/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar