Translate

måndag 15 oktober 2012

Toalett-pictogram

Det här är lillebrors toalett-pictogram. Vi fick samma som de har på dagis. En dagisfröken laminerade åt oss, så vi fick det färdigt att sätta upp. Jättesnällt och effektivt. Och varför ha två olika scheman, när man kan ha ett och samma?!Dagispersonalen har valt bilderna noga. De har inte riktigt med alla moment, för att det inte ska bli för många bilder. Som t ex vad man faktiskt gör när man sitter på toalettstolen. Hade kanske behövts ibland, det med.... Fast om man bara vill göra det ena, och "det andra" är på bilden, blir det nog väldigt fel. Den första bilden betyder: "Toaletten är ledig", om ni undrar. Bra, för annars försöker han knuffa bort den som sitter där redan, om toaletten inte är ledig.

Dagispersonalen säger att pictogrammet funkar ibland, men inte alltid. Fast varje gång han klarar alltihopa själv, är ju en gång mindre de behöver rusa in där och hjälpa honom.

Hemma har det hittills funkat kanon. Han tycker att det är kul och har klarat alltihopa själv flera gånger. Numera är det väldigt noga att alla saker finns till hands. Annars skriker han efter det. Men bättre det, än att han fastnar där och inte kommer framåt. Undras vad han funderar på, medan han sitter där?

De tre sista bilderna ville han flytta till handfatet, så det gjorde vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar