Translate

tisdag 26 juni 2012

Lokföraren, fortsättningen

I augusti så skrev jag ett långt inlägg om lokföraren Torolf som blivit av med sitt jobb som lokförare, enbart för att han fått diagnos Asperger. Läs gärna det, med efterföljande kommentarer (många bra kommentarer):
http://aspergermamma.blogspot.se/2011/08/lokforaren.html

Tyvärr är det så att Torolf fortfarande inte får köra tåg. Fallet är dock inte klart. De driver det med hjälp av en advokat. Naturligtvis håller jag alla tummar och tår för att det ska gå bra.

Under tiden kan ni titta på TV4-programmen, där han var med, samt läsa artikeln i Forskning och Framsteg:

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=torolf_blev_av_med_jobbet_pa_grund_av_aspergers_diagnos&videoid=2202646

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna?title=nyheterna_25_juni_19_00&videoid=2202728

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=kraftiga_reaktioner_kring_torolf_som_forlorade_jobbet_pa_grund_av_asperger&videoid=2202760

http://fof.se/tidning/2012/5-6/omstridd-diagnos-stoppar-lokforare

Upprörande eller hur?! Som ni läser och hör, verkar samtliga experter inom autism eniga om att Torolfs diagnos, egentligen INTE utgör ett hinder för hans yrkesverksamhet. Och att Transportstyrelsen gör fel.

Sprid gärna denna information! Detta är ett viktigt fall, inte bara för Torolf, utan för alla med diagnos Asperger. Och för alla som kommer få diagnosen i framtiden (som då blir autism). Och för att Sverige ska få behålla alla sina bra lokföraren. Samt kunna rekrytera bästa möjliga lokförare även i framtiden.

Kommentera gärna här, om ni vill! Hans fru läser min blogg och blir glad för alla stöttande kommentarer. Och gå gärna med i facebookgruppen "Torolf - Lokföraren med Asperger"

https://www.facebook.com/groups/324883317598515/

3 kommentarer:

 1. Klart Sveriges grymmaste lokförare skall få köra!!! Vi lever väl på 2012 talet?

  Skulle kännas bättre om dom lade ner tid på att stänga av lokförare som inte är lämpade på riktigt!

  SvaraRadera
 2. Om det är någon lokförare man vill åka med, så är det ju garanterat han. En karl som har koll på tiderna, är noggrann, sätter säkerheten högt och är genuint intresserad av allt som har med tåg att göra. Kan ju inte bli bättre personlighet och egenskaper för det yrket. Jag hoppas innerligt han får jobbet tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Så tragiskt att det är så här i vårt samhälle :( Varför inte koncentrera sig på att ta bort dem som inte sköter sitt jobb. Jag håller mina tummar stenhårt för Torolf!

  SvaraRadera