Translate

torsdag 3 maj 2012

Pocoyo

Jag kan inte låta bli att skriva ett litet inlägg om barnprogrammet Pocoyo. Det är så fint och enkelt och pedagogiskt. Och kul! Barnen skrattar så de kiknar, åt alla tokigheter, knasiga kroppsrörelser, ansiktsuttryck osv.

Det är enkelt, eftersom bakgrunden är vit. Enbart saker som tillhör handlingen syns i bild. Inga onödiga detaljer som stör och tar fokus från handlingen, alltså. (Bra om man ser "allt", och inte kan tänka bort det som är oväsentligt för tillfället.)

Och så handlar flera av filmerna om kompisrelationer och social kompetens på barns nivå. Filmerna gör det lätt att prata med barnen, om sånt. "Hur tror du att Pato (=ankan) känner nu? Vill han leka med Pocoyo? Varför inte? Var det med flit? Visste Pocoyo att Pato skulle känna så?" osv. Mycket bra träning för lillebror, som har supersvårt med att förstå liknande situationer i sin vardag. Han förstår dock vad som händer i filmerna, när man diskuterar med honom.

De finns på Youtube på svenska. Se t ex:

http://www.youtube.com/watch?v=dmMRBxUx_Vo

http://www.youtube.com/watch?v=ZF5vlBvWsy0&feature=relmfu

Och ännu fler avsnitt finns på engelska och spanska. Det är rätt enkelt att översätta för barnen, även om man inte kan spanska. ;) (Och när det inte går, kan man man hitta på egen text.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar