Translate

lördag 17 september 2011

Min farfar var nog också aspergare

När min pappa var här, frågade jag honom hur min farfar var egentligen. Han dog när jag var 4 år så jag minns honom inte. Han svarade: "Rätt lik mig. Och så hade han 11 akvarier i hallen i vår lilla tvåa. Ja, eller 18 var det. Jag brukar säga 11, eftersom det är fler än 10, för folk tror mig inte när jag säger 18."

Jag tror honom. Jag tänker: Specialintresse!!! Min farfar var nog också aspergare! För vem annars, som bor i en liten tvåa med 3 barn och har ansträngd ekonomi, ställer in 18 akvarier i hallen..... Eller vad tror ni?

3 kommentarer:

 1. Ja det låter helt troligt. Har inte tänkt på det på annat sätt än att det är udda. Visst hade han ett mörkerrum till att göra foton också?

  SvaraRadera
 2. Ja, det hade han ju! Det stämmer! I en garderob. Och det verkar faktiskt som att fler aspergare än neurotypiska är duktiga på att ta kort. Det verkar t o m vara vanligt med fotointresse, och/eller att vara duktig på det. Bra att du kom på det! Det stärker tesen.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte ett eller två specialintressen utan ganska många faktiskt. Det går liksom i vågor, "snöar in" ofta bara på ett av intressen i taget. Längden på hur länge jag "snöar in" på sakerna varierar mellan kanske en vecka, till månader eller år. Men det finns några intressen som alltid finns i bakgrunden och det är; läsa fass (kan rätt mycket om mediciner) sjukdomar, smink, klippa hår/håruppsättningar, kläder/mode, mat (hur maten påverkar kroppen osv) och träning.
  Just nu läser jag mycket om asperger syndrom och försöker lära mig allt om barn.

  SvaraRadera