Translate

tisdag 5 juli 2011

Hjälpmedel: Surfplatta

Maken hittade två surfplattor billigt, som han slog till på. Tanken var att vi vuxna skulle ha var sin, för att snabbt komma åt mejl osv här hemma. Så blev det inte. Barnen tog över dem, och tur är nog det, för de har varit en enorm hjälp. Pojkarna kan sitta långa stunder och spela koncentrerat på dem. Och man kan ta med dem överallt, vilket är väldigt praktiskt.

Det finns många bra (gratis) spel som lär barnen tänka logiskt och framför allt övar upp deras finmotorik. T ex finns ett kulspel, s k labyrintspel som heter "Tilt". Man ska luta plattan och en kula ska hamna i rätt hål. Lillebror har blivit jätteduktig på det. F a är det enormt skönt att han sitter still och är nöjd. Ms favorit heter "Angry Birds". Det är väl inte något jättepedagogiskt spel, men han klarar att koncentrera på det och övar upp finmotoriken. Sen för de allra minsta, finns det ett spel där man ska mosa myror. "Ant smasher" heter det.

Ett tips är att sätta en extra skyddsfilm på plattorna, så de tål  barnens hantering, vassa naglar osv. Och det kan vara bra att hålla en del koll, så de inte slängs igenom rummet, när barnen blir arga på dem. Eller så att de inte faller offer för experimentlusta, som t ex vad som händer när man doppar dem i vatten... (Våra barn leker mycket vattenlek.)

1 kommentar:

  1. Till Iphone finns: memory pro och Doddle Buddy också. Nu vet jag inte vilken sorts surfplatta ni har, men kolla upp dem om de råkar vara en ipad! ;)

    Oscar är en hejare på våra Iphonar! :)

    SvaraRadera