Translate

lördag 26 februari 2011

Hjälpmedel för bättre finmotorik samt att rita och skriva

I veckan var maken med M på återbesök hos arbetsterapeuten. Där fick de en bunke med papper med övningar, som var väldigt enkla men bra. Så enkla att ni lätt kan göra egna liknande hemma, utan att vänta in diagnos och besök på barnhabiliteringen. Och återigen - jag är säker på att detta är bra för alla barn, även de utan diagnos. Och kanske rätt kul också!?

Det var två typer:

1) Papper med punkter på som man skulle följa med pennan. Det var ca 0.5-1 cm mellan punkterna. Det var blandat med sick-sack, kringelikrokar, eller rutnät där man skulle göra likadana bokstäver eller mönster som redan var ifyllda.

2) Papper med en ritad väg eller en labyrint. Man skulle rita ett streck i dessa. För att göra det lite roligare kan man göra en gubbe som cyklar, eller en mask som ringlar, eller liknande, och som vill in vi öppningen.

Om man inte orkar göra detta om och om igen själv på fri hand, kan man göra ett original som man kopierar. Det gjorde vi med de papper vi fick: Kopierade ett antal exemplar han kan rita på och behöll originalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar