Translate

onsdag 20 september 2017

Vill ni bli av med mig för att jag har Aspergers?

Som jag skrivit om tidigare har M varit orolig till och från för olika saker. Nu senast så har hans oro varit att vi vill bli av med honom enbart för att han har Aspergers och AD(H)D. Jag har försäkrat honom gång på gång att så är det inte och förklarat hur mycket jag/vi älskar honom. (Eller att det inte går att förklara med de ord som finns. De är inte tillräckligt vackra för att beskriva mina känslor. Typ, så mycket....) Men det har ändå inte gått in. Idag kom oron upp igen. Då ritade jag följande cirkeldiagram. Jag ritade upp hur jag ser på honom. Det blev lite improviserat men så blir det ofta när man har ont om tid. Man har sällan tid att tänka igenom något noga utan man får bara göra något och hoppas att det blir tillräckligt bra och justera sina misstag efter hand.
De olika "tårtbitarna" fick alltså vara olika egenskaper. Aspergers (autism) och AD(H)D var bara två små bitar. Och det finns plus och minus med dem också.

Jag ritade även upp några andra cirkeldiagram för att visa hur det kan vara för andra individer och att man där kan ha mindre bra egenskaper som kan vara lite kämpiga för omgivningen. Det har vi alla. Jag med. Men att vi älskar varandra ändå.

När M fick se detta så blev han jätteglad. Och han är verkligen en lätt unge att ha (förutom hans extra behov). Inte alls trotsig utan väldigt lydig, glad och trevlig. Humor har han också. En riktigt behaglig människa att umgås med.

Han sparade lappen under några andra lappar på kylskåpet. Jag hoppas att han tog detta till sitt hjärta.

6 kommentarer:

 1. Dina söner är underbara små killar som har en fantastisk mamma. Glöm inte det Mikaela!!! ❤️❤️❤️❤️

  SvaraRadera
 2. Vilken bra idé för mig att ha i bakfickan om/när jag behöver till min son med autism.

  SvaraRadera
 3. Hej. Har länge följt din blogg och måste bara säga att jag är så imponerad av din kreativitet när du behöver förtydliga något till dina barn. Jag snor med mig några tips att använda i mitt arbete som förskollärare.
  Ni är en fin familj att få läsa om 😍

  SvaraRadera
 4. Instämmer med ovanstående! Har fått så många bra tips och råd genom att läsa din blogg, vilket faktiskt har gjort mig till en bättre mamma till min autistiske son. Tack!

  SvaraRadera
 5. Tack fina ni! <3 Vilka fina och ärliga kommentarer. Jag blir jätteglad. :) Barnen är ju det viktigaste vi har och fantastiskt att jag kan hjälpa till, ofta med dyrköpt kunskap eftersom jag gjort fel eller det blivit fel på annat sätt. Keep up the good work! :)

  SvaraRadera
 6. Men åh!!! Det är ju så fiffigt!
  Har helt glömt bort det här med att rita upp i staplar eller andra olika diagram. Det brukar bli så tydligt och öppnar upp för reflektioner. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera