Translate

söndag 16 november 2014

Här är jag igen

Det har varit lite tunt med inlägg på sistone. Det beror på en kombination av olika saker. Först och främst så har livet här hemma blivit mycket lättare. Lillebror har inte så många negativa autismsymptom kvar, så jag har inte lika mycket att skriva om honom. Det finns 773 publicerade inlägg med detta i bloggen, så rätt många ämnen har jag redan berört och jag tänker inte skriva om dem igen, och igen. Sen så har jag börjat jobba. Visserligen halvtid, men dygnets timmar räcker ofta inte till. Och eftersom jag har mer ork rent fysiskt så vill jag komma igång och städa huset, för det behövs verkligen.

Och sen så har jag börjat läsa på om näring, vitaminer, hjärnan och egentligen hela kroppen. Det finns mycket kunskap i utlandet och jag känner att jag måste ta till mig den nya kunskapen för att se om det är något mer vi kan göra för M. Med tanke på hur pass mycket bättre lillebror mår, så kan jag inte låta bli att tänka att även M kan må bättre än vad han gör idag. Jag vill i alla fall försöka. Det verkar på den senaste forskningen som att inflammation har en central roll vid autism. Och inflammation kan man få av bland annat födoämnesallergier. Vi har ju upptäckt en hel del, men har vi upptäckt alla? Vi har börjat gå hos en näringsterapeut med M för att reda ut detta samt om han har några vitamin- och mineralbrister. Det är helt enkelt svårt det här med människokroppen, så jag vill läsa på fakta (studier och lyssna på duktiga forskare) och sen så är det bra att testa hur det verkligen står till i Ms kropp, så vi inte bara gissar och ger vitaminer och mineraler i blindo. Vi har gjort ett test som visade på magnesiumbrist och zinkbrist. Just nu väntar vi på fler resultat, men jobbar på att stärka Ms kropp under tiden. Jag vet inte hur mycket intresserade ni läsare är att veta om detta, så jag kommer inte gå in så mycket på det, för det är rätt mycket, om inte någon av er kommenterar och ber att få veta. Eftersom jag själv inte vet vad som funkar för M ens en gång, så vågar jag inte ge några generella råd. Mer än att jag mer och mer tror på att ta hjälp från någon som är duktig på detta och som inte är rädd för att testa. Vi går privat, då vi inte orkar kämpa med den offentliga sjukvården. Då får man också betala testen ur egen ficka.

"Test, don´t guess!"

Jag kommer förmodligen aldrig sluta blogga, så ni vet. Men jag kommer följa det som jag alltid följt: Jag bloggar bara då jag tycker att det är kul + att jag känner att jag har något som jag verkligen vill berätta. Jag vill ju varken slösa er eller min tid.

8 kommentarer:

 1. Jag vill veta! Jag känner att jag befinner mig i en liknande situation, son med högfungerande AS som det måste gå att göra mer för. Vi är fortfarnade i "blindo" fasen. Vi har tagit bort gluten (mjölk- och äggallergiker sedan han var väldigt liten). "Starkt" immunförsvar, eller åtminstone alltid på högvarv. Klurar på hur vi ska få i honom sånt som jag vill stoppa i honom; magnesium, zink, curamin, osv men har inte kommit längre än så. Så fortsätt gärna skriva om det!

  //Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ojdå, då ska jag klura på ett lite längre inlägg om det i veckan. Kul att du är intresserad. Jag är så van vid att folk inte lyssnar. Jag har läst på om kost och annat nu i över ett år och folk fattar inte hur mycket man lär sig på den tiden, så jag har lite gett upp att berätta. Skriver man något här om att man söker förklaringar och hjälp så tror vissa att man inte älskar sitt barn och accepterar det. *Djup suck*. Gå gärna med här, så ses vi där så länge:
   https://www.facebook.com/groups/fantastiskaforaldrarkostgruppen/

   Och mitt bästa tips: Gör ett privat allergitest. Det tror jag kommer hjälpa M. Vi får resultatet om en vecka.

   Återkommer!

   Radera
 2. Vad roligt att det blivit lättare för er! Var rädd för motsatsen när inga inlägg kom.
  Jag funderar över hur det gick med arsenik-testen ni gjorde på M? Har ni kommit på varför värdena var höga? Och hur var det för er andra? Svara bara om du vill! Jag kanske är för nyfiken... Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det är absolut ingen fara att vara lite nyfiken. ;) Vi tror att kanske hela arsenikvärdet eller delar av det beror på den kräm vi smörjde smörjde honom med mot ringorm, som han hade exakt på det stället där jag klippte honom för testet. Vi andra har inte gjort någon hårmineralanalys, men jag gjorde ett IgG-antikroppstest och upptäckte att jag är allergisk mot bl a ägg och citronsyra. Jag har tagit bort det ur kosten och mår mycket bättre. Snart får vi resultatet på Ms allergitest.
   Tack för att du tänker på oss!
   Kram

   Radera
 3. Hej,
  Jag undrar vart ni går privat, eller rättare sagt, hur vet man vart man ska vända sig för ett allergitest privat?

  Och jag är också väldigt intresserad av att veta om du kommer på något med kosten, har inte lämnat något inlägg på väldigt länge, men går med jämna mellanrum in och läser vad du skriver ;)

  Kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för återkopplingen! :) Vi går hos en näringsterapeut som jag hittade på en föreläsning. Du kan googla på EuBiotek eller Imupro, så hittar du de som kör de testerna. EuBiotek tror jag är lite bättre för de mäter även IgA-antikroppar, men testar färre matvaror. Imupro mäter fler, men eftersom det är IgG så är det inte lika tillförlitligt och det är lättare att få falska fynd. För det är samtidigt kroppens städningsmekanism. Jag brukar länka upp det mesta jag hittar i gruppen som jag länkade i kommentaren ovan. Det är något nästan varje dag.

   Och nästa år så kommer Cyrex Laboratories med ännu bättre allergitester, men det dröjer nog ett tag innan de kommer till Sverige.

   Radera
 4. Jag vill också väldigt gärna höra mer. Vår son har fått konstaterad mjölkallergi via den offentliga sjukvården efter många påstötningar om att få göra test. De övriga "standardtesten" som torsk, soya, jordnötter, ägg och vete visade inget, men något mer måste det vara för hans mage har aldrig varit sämre än den är nu. Jag tror kosten har väldigt stor betydelse för hur vi mår, men sjukvården tycks ha gjort sitt, så jag är väldigt intresserad av privat allergitest också. Har du tips på vilka man kan vända sig till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Se mitt svar till Linda ovan. Om han är allergisk mot mjölk, så är han det gissningsvis mot gluten också, fastän det där testet inte visar det. Se det här så fattar du varför:
   https://www.youtube.com/watch?v=pNAyjFaRnjU
   Sen är det vanligt att man är allergisk mot ägg, soja och jordnötter samt även majs. Varför inte testa att ta bort allt det över julen och se vad som händer? Glöm inte havren som ofta är förorenad med gluteninnehållande sädesslag. Gå gärna med i gruppen jag nämner ovan, för där finns mycket info och hjälp.

   Radera