Translate

fredag 20 juni 2014

Midsommarfirande på hemmaplan

Vi har haft ett mysigt midsommarfirande här hemma bara vi 5 i familjen. Jag har jobbat alldeles för mycket de senaste veckorna, och det har satt sina spår på hemmaplan (läs: stök). Vi har levt "dag för dag". Och vi har inte orkat planera in något midsommarfirande. Inte pratat ihop oss med någon. Och när man har så dålig planering, så blir det till slut pinsamt att höra med kompisar eftersom de alla antingen har fest hemma hos sig eller är bortbjudna. Att då lägga till en glutenfri och mjölkfri familj till en redan planerad fest, är inte det allra lättaste.... Så vi beslöt att fira här hemma.

Vi hade egentligen tänkt ta med barnen till någon allmän dans kring någon midsommarstång, men vädret var inte det bästa. Och så var vi rätt trötta sen gårdagens släktkalas. Sönerna klarar mycket folk korta stunder, men det är klart att det samtidigt är lite jobbigt för dem. Vi firade genom att duka picknick på trädäcket (till lillasysters förtjusning) och sen ha myskväll med popcorn och film. Som tur var hade lillebror och lillasyster klätt stången och dansat kring den på dagis, så de två fick åtminstone vara med om den saken i år.

Även om det var mysigt så har jag några önskemål tills nästa år:

* Att vi ska planera i tid.

* Att vi ska orka ta barnen till något allmänt firande alternativt göra vår egen midsommarstång och sätta upp i trädgården.

* Att vi ska ha det tillräckligt städat och ha tillräckliga marginaler i vardagslivet, så att vi faktiskt orkar bjuda hem minst en familj att fira med oss. Alternativt åka på knytkalas, så vi kan ta med oss vad vi behöver i matväg.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar