Translate

onsdag 16 oktober 2013

Facebookgrupp för yrkesarbetande om kostomläggning

Jag har precis startat en ny facebookgrupp som är tänkt att funka som en mötesplats för:
  1. yrkesarbetande som är nyfikna på och/eller har erfarenhet av kostomläggning för barn med neuropsykiatriska symptom/diagnoser och
  2.  NPF-föräldrar med erfarenhet av kostomläggning samt
  3. övriga NPF-föräldrar som är nyfikna på kostomläggning.
Ni hittar den här:
https://www.facebook.com/groups/542596089146584/

Tanken är att starta en trevlig, trygg, nyanserad dialog mellan oss föräldrar som sett effekt och intresserade yrkesarbetande från hela Sverige, vilka de än må vara. Allt för barnens bästa. Och vi kommer inte kategoriskt att ta avstånd från mediciner, utan vara ödmjuka inför varandras val med det mesta. (Själv är jag positiv till allt som hjälper barnen, och ser inga motsatsförhållanden mellan kost och medicin. Eller mellan pedagogik och hjälpmedel, för den delen.....)

Exempel på frågor och inlägg som kan dyka upp i gruppen:
  • Undran om det verkligen funkar. (Helt ok att undra. Vi svarar.)
  • Hur vet man om det funkar?
  • Hur gör man?
  • Hur länge måste man hålla på?
  • Vilken mat kan de äta respektive inte äta?
  • Har någon recept på.....?  
Välkomna ni som vill! Hjälp gärna till att sprida att denna grupp finns: På facebook, i bloggar, direkt till era pedagoger, rektorer, kockar, BUP/HAB-personal, andra föräldrar osv. För vi behöver sprida detta budskap: Att många barn kan må bättre med rätt kost. För barnens skull. För de yrkesverksammas skull (som då får ett lättare jobb). Och för föräldrarnas skull (som då får det lättare när de möts av yrkesfolk som har lite insikt i frågan).


PS. Det finns redan en grupp som enbart är till för föräldrar, om någon som läser här, skulle tycka att det passar bättre. Rekommenderas varmt! (Jag är med där.)
https://www.facebook.com/groups/fantastiskaforaldrarkostgruppen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar