Translate

söndag 1 januari 2012

Gott nytt år!

Jag vill önska mina läsare gott nytt år och passa på att tacka er för att ni läser och kommenterar! Det gör mig motiverad att fortsätta blogga och försöka förbättra mig på alla plan.

Det här året har jag turen att få vara lite ledig, så ledig som man nu blir i min situation.... Jag är i alla fall uppsagd, p g a att de stängt min arbetsplats och jag kommer gå på uppsägningstid + avgångsvederlag en tid. Tyck inte synd om mig. Jag har fått bra villkor p g a min långa anställningstid.

Jag och maken har valt att jag ska vänta ett tag med att söka nytt jobb. (Arbetsmarknaden är god för mig.) Att jag ska vara hemma istället och försöka få ordning på familjelivet och röran i huset, medan övriga familjmedlemmar är iväg på jobb/skola/dagis. Att jag ska försöka vila upp mig, stället för att riskera gå in i väggen på ett nytt jobb. Att maken ska ha möjlighet att vila om det behövs, eftersom jag sköter handling, städning, matlagning osv på dagtid. (Hela detta år har han ju varit sjuk, Crohns sjukdom + medicin som satt ner hans immunförsvar. F n har han förmodligen lunginflammation efter senaste förkylningen familjen drabbades av.) Att jag ska försöka ordna upp det rent praktiskt för familjen, istället för att vi ska fortsätta kämpa på där vi är. Jag har köpt hem många böcker om asperger/ADHD/barnuppfostran som väntar på att läsas. Och jag ska lära mig laga god nyttig mat som barnen äter. Jag lovar inget, men förmodligen kommer det snarare bli fler, än färre inlägg, detta år. Jag kommer naturligtvis fortsätta skriva ner alla bra tips jag hör talas om, och alla förbättringar vi lyckas med här hemma. Liksom de misstag vi gör.... Hoppas ni kommer fortsätta läsa och kommentera! Jag tycker i alla fall att det ska bli kul.

4 kommentarer:

 1. God fortsättning! Du är förnuftig som inte rusar in i väggen. Jag och min man har resonerat likadant, men tyvärr hann jag in i väggen innan jag hoppade av karriären definitivt. Tiden att njuta och att "vara duktig på att vara dålig" är väl investerad. Känn inte press att prestera fler fantastiska inlägg, men gör det gärna om du vill! H

  SvaraRadera
 2. Tack så hjärtligt! :) Kul att du gillar mina inlägg.

  Som vanligt så kommer jag nog inte kunna hålla mig från att skriva, även om jag får fullt upp. Det är verkligen kanonbra nedvarvning för mig. Att skriva ner mina tankar, tänka efter lite till som jag inte hade gjort annars, och få "ut tankarna".

  Och som vanligt så skriver jag bara om jag känner att jag har något jag vill förmedla. Det är lite så att inläggen "kommer till mig". Jag sitter aldrig och tänker: "Nu 17 måste jag hitta på något att skriva. Vad?" Har jag inget att skriva, så låter jag hellre bli.

  Ja, och ett ADHD-drag har jag nog ändå: Är lite åt det hyperaktiva hållet. Myror i brallan. Har svårt att sitta still och göra ingenting. Fick en gång ett kort av en vän, som själv hade skrivit: "Ta dig samman och gör något onyttigt." Det betyder nog samma sak som "Att vara duktig på att vara dålig". Tack för den. :) Ska minnas den när jag egentligen behöver varva ner.

  SvaraRadera
 3. Läser ikapp mig på dina inlägg för detta året :-) Låter bra att du valt att avvakta med att söka nytt jobb. Trist med din man. Min ena bror har Crohns sjukdom så jag vet hur tufft det kan vara. Hoppas han får må bättre detta året.Ska fortsätta följa din blogg. Du skriver så himla bra :-) Ofta sätter du ord på mina tankar. Jag kan inte formulera mig på samma sätt. Det är kul att läsa i din blogg och få den ena aha! upplevelsen efter den andra :-) God fortsättning till dig och din familj.

  SvaraRadera
 4. Tack för dina kommentarer! Maken hade faktiskt helt normala värden i veckan, så antingen är han frisk, har inte Crohns i alla fall eller så är han mellan två skov. Jag tror faktiskt att han inte har Crohns längre. Att han blev frisk tack vare glutenfritt + sockerfritt + Vita Biosa mjölksyrebakterier. Makens läkare är helt förbluffade för att han blev bra så fort. De trodde han skulle bli mycket sämre snabbt istället, men så blev han bra. :) Maken hade googlat och hittat någon annan som blivit frisk av Vita Biosa (som dock inte åt glutenfritt). Kanske något din bror vill testa? Bara ett litet tips....

  Jättekul att du uppskattar bloggen så mycket! Som vanligt värmer både det och alla dina kommentarer. Hoppas att julen varit bra för er!

  SvaraRadera